Hatha Yoga: Zon & Maan

De naam Hatha is niet zomaar een naam. Zoals je misschien al wel weet, zitten er altijd diepe betekenissen achter de naam van de yoga-style. De naam vertelt eigenlijk altijd wat je bereikt bij het uitvoeren van de yoga-oefening. Hetzelfde geldt voor Hatha Yoga. ‘Ha’ staat voor zon: het mannelijke en actieve, en ‘Tha’ staat voor maan: het vrouwelijk en kalme. Hatha betekent dus een evenwicht brengen tussen twee tegenpolen, denk hierbij aan Yin en Yang, stilte en geluid, licht en donker, etcetera. Deze vorm van yoga richt zich vooral op de ‘zuivering’ van het lichaam. Dit leid vervolgens naar de zuivering van de geest.

Hatha Yoga is een fysieke yoga vorm. Ook wel Power Yoga genoemd.
En is de basis voor vele yoga soorten, onder andere Astanga Yoga, Vinyasa Yoga, Bikram, Yin Yoga en nog veel meer. Hierdoor bevat het dus veel oefeningen asana’s die je kunt verrichten.
De effecten van Hatha zijn duidelijk te zien: het maakt je lichaam leniger, versterkt de spieren, kalmeert de geest en brengt ontspanning. Ook heeft het verschillende gezondheidsvoordelen. Het zorgt ervoor dat de bloedstroom toeneemt, het verlaagt de bloeddruk, het werkt ontspannend en verbetert de capaciteit van de longen. Andere voordelen van deze vorm van yoga zijn dat je een betere concentratie ontwikkelt, je meer energie hebt en je sterker je intuïtie volgt. Ook is er ruimte voor ademhaling om zo focus en kalmte in lichaam en geest te creëren.
Goede redenen dus om aan Hatha Yoga te beginnen!

–> Voor wie: Geschikt voor iedereen.